Bananpaj med Maragängtäcke



"Jag har aldrig varit så förtjust
i fruktpajer, men just den här
tycker jag är underbar!"

Ingredienser för en paj:

175 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

3 bananer

3 äggvitor
2 dl socker

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret. Blanda mjölet, sockret, vaniljsockret, bakpulvret och smöret till en pajdeg. Tryck ut pajdegen i en form och nagga sedan lite lätt med en gaffel.

Mosa bananerna och bre ut dem på pajdegen.

Vispa äggvitorna och sockret tills det är fast, man ska kunna vända på bunken utan att smeten rinner ut. Häll marängsmeten på pajdegen och bananerna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Tips!
Man kan sätta in en plåt ovanför pajen när den är i ugnen, i slutet av gräddningstiden, så att marängen inte bränns.

Servera gärna med glass.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0