Caesarsallad
Ingredienser för sallad till två portioner:
2 kycklingfiléer
2-3 msk rapsolja
salt
svartpeppar
1 paket bacon
2 toastbröd
färsk basilika
60 g salladsmix
½ gurka
1-2 tomater
50 g riven parmesan
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i oljan. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Stek sedan baconen tills de är knapriga. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper, pappret absorberar överflödigt fett.
Tärna toastbröden och stek dem gyllenbruna i olja. Salta och peppra bröden, krydda även med lite färsk basilika.
Skölj av salladsmixen och häll den i serveringsskålen. Skölj och skiva gurkhalvan och tomaterna.
Blanda ihop alla ingredienser och riv sedan parmesanen ovanpå.
Tips!
Servera gärna med vitlökssås.
Du kan ha baconen mitt i ugnen i 150°C i ca 10 minuter om du har mycket annat på spisen.