Chili Con Carne
"Jag tycker att chili con carne
är en rätt som i alla fall jag äter
alldeles för sällan. Detta receptet
brukar mina föräldrar använda
och det är supergott!”
Ingredienser för två portioner:
1 gul lök
½ grön paprika
½ röd paprika ca
2 msk olja
ca 300 g köttfärs
ca 200 g krossade tomater
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
½-1 msk chilipulver eller 2 krm cayennepeppar
ca 250 g konserverade vita bönor
Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikorna. Fräs löken och paprikorna i en gryta med oljan. Öka värmen och blanda i köttfärsen, fräs den under omrörning.
Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Blanda i bönorna när det är ca 5 minuter kvar av tillagningstiden, fortsätt att koka på svag värme.
Servera med ris.
Tips!
För en ännu smakrikare rätt kan du välja krossade tomater med basilikasmak.