Chili Con Carne



"Jag tycker att chili con carne
är en rätt som i alla fall jag äter
alldeles för sällan. Detta receptet
brukar mina föräldrar använda
och det är supergott!”

Ingredienser för två portioner:

1 gul lök
½ grön paprika
½ röd paprika ca
2 msk olja
ca 300 g köttfärs

ca 200 g krossade tomater
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
½-1 msk chilipulver eller 2 krm cayennepeppar

ca 250 g konserverade vita bönor

Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikorna. Fräs löken och paprikorna i en gryta med oljan. Öka värmen och blanda i köttfärsen, fräs den under omrörning.

Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.

Blanda i bönorna när det är ca 5 minuter kvar av tillagningstiden, fortsätt att koka på svag värme.

Servera med ris.

Tips!

För en ännu smakrikare rätt kan du välja krossade tomater med basilikasmak.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0