Chockladtårta
"Det här receptet på chokladtårta
har min mamma använt sedan jag
var liten. För mig är inte det här
en kladdkaka utan en chokladtårta."
Ingredienser till en tårta:
smör
kokos
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225°C.
Smörj en form med löstagbar kant och bröa den sedan med kokos.
Smält smöret, stäng av plattan när allt smör är smält. Bryt ner blockchokladen och rör om tills chokladen har smält.
Vispa äggen och sockret till ett poröst vitt skum. Blanda ner chokladbladningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten.
Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter.
Tips!
Se efter tårtan ofta när den står i ungen, den blir lätt bränd.
Kommentarer
Trackback