Förrättsmackor med mozzarella
“Det här receptet hittade jag i en
tidning hemma hos min farmor och
farfar, jag fastnade för det och jag har
bjudit både familj och vänner på dessa
förrättsmackor”
Ingredienser för två förrättsmackor:
2 skivor bröd
1 citron
2 tsk mjöl
1 ägg
1 msk olivolja
2 tsk vatten
ca 125 g mozzarella ost
citronpeppar
salt
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman citronsaften, mjölet, ägget, olivoljan och vattnet. Skiva brödet på diagonalen och pensla med bladningen på båda sidorna.
Skiva mozzarellan och lägg den mellan två brödhalvor. Krydda med citronpepparn och saltet.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills mozzarellan har smält.
Tips!
Anpassa mängden citronsaft beroende på hur syrlig du vill ha din förrätt.
Kommentarer
Trackback