Hoyony’s Chokladkaka med Tryffel
"Vår granne Hoyony är riktigt
duktigt på att göra efterrätter
och en dag kom hon över med
denna gudomligt goda chokladtårta.
Ett perfekt alternativ om man vill ha
en lite lyxigare kladdkaka."
Ingredienser till en kaka:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
kokos
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g marabou mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan. Rör ner sockret, kakaon och vaniljsockret. Rör sedan ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Smöra och strö kokos i en form. Bred ut smeten i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädden och smöret i en kastrull. Ta det från plattan. Bryt ner chokladen och rör om. Låt tryffeln kallna och sätt sedan in i kylen i ca 1 timme. Låt tryffeln halvstelna. Bre över tryffeln på kakan och låt den stå kall i minst 1 timme innan servering.
Tips!
Servera med en frukt- eller bärsallad för att bryta av kakans sötma.
Gör gärna kakan en dag tidigare för bästa resultat.