Hummersoppa



Ingredienser för två portioner:

3 morötter

2 msk smör
3 msk mjöl
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk hummerfond
3 msk sherry
2 msk matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
2 krm salt

Skala och dela morötterna. Koka dem i ca 10 min och mixa dem sedan.

Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet. Häll i vattnet och vispa till en jämn röra. Pressa i vitlöksklyftan och häll i hummerfonden under omrörning. Blanda i de mixade morötterna, sherryn samt matlagningsgrädden, låt koka upp. Tillsätt pepparn och saltet.

Servera med ostflarn.

Tips!
Vill du ha en hetare soppa så kan du tillsätta 2 droppar tabasco.
Halvera mängden ingredienser om du vill servera soppan som förrätt.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0