Kefta
1½ dl grötris
1 gul lök
250 g köttfärs
100 g gräslök, mynta och persilja
1 tsk curry
salt
svartpeppar
2 msk splittrade ärtor
2 msk tomatpuré
kokande vatten
Blötlägg riset.
Riv och bryn löken i en kastrull.
Blanda ihop hälften av den brynda löken och köttfärsen i en bunke. Tillsätt 50 g av örterna till köttfärsen och de resterande 50 g rörs ner i kastrullen.
Häll av vattnet från riset och mosa sönder dem en aning.
Tillsätt riset och kryddorna till köttfärsen, knåda blandningen väl. Gör bollar av blandningen.
Rör ner de splittrade ärtorna och tomatpurén i kastrullen. Lägg bollarna i kastrullen och häll på kokande vatten så att de täcks.
Låt sjuda utan lock i ca 45 minuter. Rör om då och då.
Tips!
För en annorlunda smak kan du ha en dadel, utan kärna, i varje "boll".
Kommentarer
Trackback