Khaliq's Köttfärsgryta
“Denna köttfärsgryta symboliserar
min pappa för mig och därav var
det en självklarhet att ha med denna.”
Ingredienser för två portioner:
½ dl splittrade ärtor
250 g köttfärs
1 dl vatten
½ gul lök
2 krm curry
3 krm svartpeppar
4 krm salt
1 msk mixad torkad lime
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 stor potatis
3 msk rapsolja
Blötlägg ärtorna.
Rör ihop köttfärsen och vattnet i en kastrull, på hög värme. Rör om ofta så att köttfärsen inte klumpar sig. Riv löken och blanda ner den i köttfärsen när nästan allt vatten kokat bort.
Blanda ner kryddorna när köttfärsen och löken brynts. Rör väl och sänk värmen.
Häll i vattnet, tomatpurén och ärtorna, låt sjuda.
Skala och dela potatisen i tunna rektangulära former. Fritera dem i oljan tills de fått en gyllenbrun färg. Rör ner potatisen i grytan.
Servera grytan med ris.