Kyckling i Het Sås



“Jag har alltid tyckt om asiatisk
mat och jag fastnade för den här
rätten för att jag tycker att
smaken påminner om kinamat.
Den blir lika god varje gång man
lagar den, det går inte att
misslyckas med den!"

Ingredienser för två portioner:

2 kycklingfiléer
1 äggvita
2 krm salt
2 tsk majsstärkelse

2 vitlöksklyftor
½ grön paprika
½ röd paprika
100 g champinjoner
2 msk rapsolja

1 dl torr sherry eller torrt vitt vin
1 msk kinesisk soja
1 msk kycklingbuljong
½ msk majsstärkelse
1-2 tsk sambal oelek

Strimla kycklingfiléerna. Rör ihop äggvitan, saltet och  majsstärkelsen. Vänd kycklingbitarna i blandningen.

Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skär paprikorna i bitar och skiva champinjonerna.

Hetta upp oljan. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem. Fräs sedan paprikan, champinjonerna och vitlöken tillsammans med kycklingfiléerna.

Blanda samman majsstärkelsen, sherryn, sojan och sambal oelek till en woksås.

Häll slutligen woksåsen över de övriga ingredienserna och rör om tills såsen tjocknar. Servera tillsammans med nudlar eller ris.

Tips!
Tillsätt cashewnötter eller osaltade jordnötter för mer variation.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0