Lasange
Ingredienser för två portioner:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g köttfärs
1 msk olja
ca 200 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
½ buljongtärning
½ tsk salt
svartpeppar
1 tsk basilika, timjan eller oregano
1½ msk margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
½ tsk salt
vitpeppar
1 dl riven ost
5-6 st lasangeplattor
Sätt ugnen på 250°C.
Skala och hacka löken. Bryn köttfärsen och löken i oljan.
Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, den halva buljongtärningen och kryddorna. Koka under lock på svag
värme i ca 15 minuter.
Gör under tiden ostsåsen. Smält margarinet och rör ner mjölet.
Tillsätt mjölken och rör om. Koka 3-5 minuter under omrörning. Tillsätt kryddorna och osten.
Varva köttfärssåsen, ostsåsen och lasangeplattorna i en ungssäkerform. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.