Maryam's Pudding



"I Kurdistan så fanns det ett kvinnocafé
och där hade de denna pudding som är
min absoluta favorit-efterrätt och det tog
många år att få fram detta recept som
smakar precis som kvinnocaféts pudding."

Ingredienser för två puddingar:

3 dl standardmjölk

3 msk maizena/majsstärkelse
½ dl kallt vatten

1 msk socker
1 krm vaniljsocker

1 krm rosenvatten

Koka upp mjölken i en kastrull.

Medan mjölken kokar ska du blanda ihop majsstärkelsen och vattnet. Se till så att blandningen är klumpfri.

Tillsätt sockret och vaniljsockret när mjölken kokat upp. Sänk värmen och tillsätt blandningen av majsstärkelse och vatten under omrörning. Det är väldigt viktigt att du rör om hela så att det inte bildas klumpar.

Tillsätta rosenvattnet när blandningen tjocknat. Rör sedan om i en minut. Häll upp i serveringsskålar och låt svalna. Sätt in dem i kylskåpet.

Servera puddingarna kylda och toppa med kanel efter smak.

Tips!
Denna efterrätt kan även ätas varm, den är då bra mot halsont.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0