Ryttarkaka
Ingredienser till en kaka:
flytande margarin
kokos
3 dl socker
2 ägg
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g smält smör
100 g smör
ca 2 dl kokos
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med margarinet och använd kokosen istället för ströbröd.
Häll sockret och äggen i en bunke och rör om. Tillsätt vaniljsockret, saltet, kakaon, mjölet och det smälta smöret. Rör om. Häll blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Medan kakan står i ungen kan du förbereda kokosglasyren.
Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den börjar tjockna. Om glasyren kokar för mycket kan den lätt sockra sig.
Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter eller tills glasyren fått färg.
Tips!
För att få den klassiska ryttarkakan kan du byta ut vetemjölet och mjölken i glasyren mot 1½ dl grädde och 1 dl sirap.