Varm Avokadosoppa
“Avokado är heltklart en av mina
favoritfrukter och jag tycker att
smaken av avokado i en krämig
soppa är jättehärlig! Rätten är
enkel och smakrik, perfekt som
förrätt eller lunch.”
Ingredienser för två portioner:
½ gul lök
1 msk olja
5 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl crème fraiche
2 avokado
1 msk pressad limesaft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan. Häll på vattnet, kycklingfonden och crème fraichen. Låt koka upp.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna under tiden som resten av soppan kokar upp. Skär avokadorna i mindre bitar. Häll i dem i soppan och låt koka någon minut. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
Tillsätt limesaften, saltet och pepparn.
Tips!
Servera gärna med en smörgås.
Halvera mängden ingredienser om du vill servera soppan som förrätt.