Banoffeepaj
"Sedan jag var liten har jag
älskat sötad kondenserad mjölk.
Så att ha med Banoffeepajen
som innehåller just sötad
kondenserad mjölk var en
självklarhet."
Ingredienser för en paj:
1 burk sötad kondenserad mjölk
150 g margarin
400 g digestivekex
2 dl vispgrädde
2 bananer
1 dubbeldaim
Koka upp vatten så att den täcker burken med den sötade kondenserade mjölken. Låt koka i 2 timmar. Det är väldigt viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden, annars riskerar du att få kolasås i hela köket.
Medan den kondenserade mjölken kokar kan du förbereda resten.
Smält smöret och krossa digestivekexen till smulor. Blanda smöret och kexen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Ställ in formen i kylen.
Vispa grädden och krossa dubbeldaimen.
När den kondenserade mjölken har kokat i 2 timmar ska du skölja den med kallt vatten. Öppna burken och du har nu fått en god kolasås. Bre ut kola såsen över pajbottnen. Skiva en av bananerna och lägg på kolasåsen. Bre över grädden.
Garnerna med den andra bananen och dubbeldaimen.