Flädersblomssaft



"Fläderblomssaft är något som
har funnits i mitt liv så länge jag
kan minnas. Det ger mig riktig
sommarkänsla!"

Ingredienser för tre liter saft:

ca 40 fläderblomsklasar
3 citroner
50 g citronsyra

2 l vatten
2 kg socker

2 krm natriumbensoat

Skölj blomklasarna och lägg dem i en bunke. Borsta citronerna noggrant i varmt vatten, skär dem i klyftor och sedan i skivor.

Lägg dem och citronsyran i bunken.

Koka upp vattnet och sockret. Häll ner vatten- och sockerblandningen i bunken och rör om. Täck över bunken och låt den stå svalt i ca 5 dygn.

Sila saften och tillsätt natriumbensoatet utrört i lite av saften.

Häll upp saften i flaskor.

Späd saften till önskad styrka.

Tips!
Frys saften om du inte tänker konsumera tre liter outspädd fläderblomssaft inom en snar framtid.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0