Heta Bananer med Kokoskolasås
Ingredienser för två portioner:
1 dl kokosmjölk med minst 15 % fett
¼ dl strösocker
¼ dl vit sirap
1½ banan
1 tsk smör
1 tsk farinsocker
½ tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
1 msk pressad limesaft
vaniljglass
kokos
Blanda kokosmjölken, sockret och sirapen i en kastrull, koka kraftigt i 5-10 minuter, tills den börjar tjockna. Låt svalna.
Skala bananerna och skär dem i bitar. Stek dem i smöret på svag värme. Krydda med farinsockret, den malda ingefäran, chilipulvret och den pressade limesaften.
Servera bananerna med vaniljglassen och såsen. Strö kokos över glassen.
Tips!
Om såsen inte tjocknat efter 10 minuter så ta av den ifrån plattan och låt den svalna, den kan tjockna i efterhand.
Kommentarer
Trackback