Sparrisplättar



"Sparrisplättar brukar mamma
slänga ihop när vi vill ha en god
och snabb lunch på helgerna.
Denna rätt är en favorit just för
att den är enkel att tillaga och
väldigt god."

Ingredienser för åtta plättar:

2 ägg
3 msk vetemjöl
salt
svartpeppar

250 g konserverad sparris

1 msk olja

Hetta upp oljan i en stekpanna.

Blanda äggen och mjölet till en slät smet. Tillsätt salt och peppar efter behag.

Häll försiktigt av vattnet ifrån de konserverade sparrisarna. Dela dem på hälften.

Ta 4 sparrishalvor i taget och doppa försiktigt i smeten. Lägg dem sedan i den heta oljan. Stek dem gyllenbruna och servera med en sallad.

Tips!
Halvera mängden sparris och servera som förrätt.


Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0